Schenkingen

Schenkingen (giften) met belastingvoordeel zijn mogelijk.

Hiervoor hebben we bij Scouts en Gidsen Vlaanderen een project gedefinieerd, namelijk “Aankoop en onderhoud van optimisten“. Zij hebben hiervoor een erkenning en referentie aangevraagd. Het project is gestart op 21/03/2017, en heeft een looptijd van 2 jaar.

Wie aanwezig was op de Opening Vaarseizoen 2018 heeft gezien dat de nieuwe optimisten er al waren, dat de schenkers hiervoor een naam kunnen kiezen hebben die op de optimisten aangebracht is, en dat de optimisten gedoopt zijn. Na een lang, mooi vaarseizoen vergen zij natuurlijk wel wat onderhoud, om volgend vaarseizoen terug in orde te zijn.

Schenkingen mogen gestort worden:
– op rekeningnummer BE55 4096 5041 4144 (van Scouts en Gidsen Vlaanderen, Wilrijkstraat 45, 2140 Antwerpen)
– met als vermelding “BVG 5-375 AANKOOP OPTIMISTEN ZEESCOUTS” ( opgelet, moet correct zijn! )

Voor de rest gelden de gewone regels voor schenkingen:
– Vanaf 40 euro worden de in de personenbelasting berekende belastingen verminderd met 45% van de schenking.
– 1 keer per jaar bezorgt Scouts En Gidsen Vlaanderen u hiervoor een attest.
– Nog tot 31 december van dit jaar kan je een schenking doen, om volgend jaar een fiscaal attest te krijgen.

Een schenking aan de zeescouts is niet zomaar een duit in het zakje. Het is een engagement dat je er mee wil voor zorgen dat onze leden kunnen blijven varen, roeien en zeilen in de toekomst. Waarvoor alvast veel dank bij voorbaat.

DEFINITIES:

Giften of schenkingen zijn een ‘financiële schenking voor niet’. Er wordt niets verwacht voor het geld dat gegeven wordt.
Sponsering is een financiële afspraak waar er geld geïnvesteerd wordt voor een dienst. Bvb vermelding van naam, reclame, … De investering wordt gedaan omdat er iets voor terug verwacht wordt.

Schenking met belastingvoordeel is mogelijk.
Sponsoring met belastingvoordeel is NIET mogelijk.

De website van de federale overheid met uitleg over schenkingen

De website van Scouts en Gidsen Vlaanderen