Alg.vergadering

Vriendenkring 1ste Zeescouts Antwerpen VZW

Algemene vergadering

Als VZW zijn we verplicht jaarlijks een Algemene Vergadering te organiseren.

In 2019 ging de jaarlijkse Algemene Vergadering door op vrijdag 29 maart.

Bekijk hier het ontwerpverslag van de Algemene Vergadering van 29 maart 2019.

In 2020 zou de jaarlijkse algemene vergadering door gaan op vrijdag 27 maart.

Agenda van de vergadering.

Volmacht voor als je stemrecht hebt maar niet aanwezig kan zijn

Bekijk hier de uitnodiging zoals ze rondgestuurd is.

UPDATE 12 JUNI 2020
Onze jaarlijkse Algemene Vergadering moet volgens de statuten in de 2 de helft van maart doorgaan. Vanwege corona hadden we in eerste instantie uitstel gekregen tot einde juni. Dit uitstel is nu verlengd tot begin september. Omdat op onze Algemene Vergadering altijd wel meer dan 10 personen aanwezig zijn, hebben we hier ook beslist dit uit te stellen naar vrijdag 28 augustus. Nieuwe uitnodiging volgt in de loop van augustus.

UPDATE 2 JULI 2020
Vanwege beschikbaarheid van de zaal moeten we uitwijken naar vrijdag 4 september.

VARIA

Link naar brochure van FOD over vzw’s

Bekijk hier de statuten van de vzw vanaf Algemene Vergadering van april 2017.

Vanaf 1 januari 2020 is het nieuwe “Wetboek Vennootschappen en Verenigingen” van toepassing op onze vzw. Dit houdt o.a. in dat we tegen 2024 onze statuten hiermee in lijn moeten brengen. In afwachting zijn er een aantal Dwingende Bepalingen. Als onze statuten in strijd zijn met deze Dwingende Bepalingen, gelden de Dwingende Bepalingen.

Hier vind je een overzicht van de Dwingende Bepalingen