Alg.vergadering

Vriendenkring 1ste Zeescouts Antwerpen VZW

Algemene vergadering

Als VZW zijn we verplicht jaarlijks een algemene vergadering te organiseren.

In 2021 ging de jaarlijkse algemene vergadering door op vrijdag 26 maart.
Bekijk hier het verslag

Iedereen wie een uitnodiging ontvangen heeft mag deelnemen. Echter alleen wie in orde is met zijn lidgeld voor het lopende kalenderjaar heeft ook stemrecht.

LIDMAATSCHAP

U kan (terug) lid worden van De Vriendenkring voor € 20,00. Een tweede persoon uit hetzelfde gezin aansluiten kan voor slechts € 10,00 extra. Lidgeld betreft een kalenderjaar. Schrijf het juiste bedrag over op BE62 2200 7994 9961 van de Vriendenkring 1ste Zeescouts.

VARIA

Link naar brochure van FOD over vzw’s

Bekijk hier de statuten van de vzw vanaf algemene vergadering van april 2017

Vanaf 1 januari 2020 is het nieuwe “Wetboek Vennootschappen en Verenigingen” van toepassing op onze vzw. Dit houdt o.a. in dat we tegen 2024 onze statuten hiermee in lijn moeten brengen. In afwachting zijn er een aantal Dwingende Bepalingen. Als onze statuten in strijd zijn met deze Dwingende Bepalingen, gelden de Dwingende Bepalingen.

Hier vind je een overzicht van de Dwingende Bepalingen