Alg.vergadering

Vriendenkring 1ste Zeescouts Antwerpen VZW

Algemene Vergadering

Als VZW zijn we verplicht jaarlijks een Algemene Vergadering te organiseren.

In 2021 ging de jaarlijkse Algemene Vergadering door op vrijdag 26 maart.
In 2022 ging de jaarlijkse Algemene Vergadering door op vrijdag 8 april. Omdat we op deze vergadering met onvoldoende aanwezigen waren om de statuten te wijzigen, voorzien we een nieuwe Algemene Vergadering op dinsdag 10 mei om 20:00 h, in het ouderlokaal.

Iedereen wie een uitnodiging ontvangen heeft mag deelnemen. Echter alleen wie in orde is met zijn lidgeld voor het lopende kalenderjaar heeft ook stemrecht.

Hoe word ik (terug) lid van de Vriendenkring vzw?

Volmachtformulier

Bekijk hier het voorstel / ontwerp van nieuwe statuten, zoals goed te keuren door de Algemene Vergadering van 2022.

VARIA

Link naar brochure van FOD over vzw’s

Bekijk hier de statuten van de vzw vanaf Algemene Vergadering van april 2017

Vanaf 1 januari 2020 is het nieuwe “Wetboek Vennootschappen en Verenigingen” van toepassing op onze vzw. Dit houdt o.a. in dat we tegen 2024 onze statuten hiermee in lijn moeten brengen. In afwachting zijn er een aantal Dwingende Bepalingen. Als onze statuten in strijd zijn met deze Dwingende Bepalingen, gelden de Dwingende Bepalingen.

Hier vind je een overzicht van de Dwingende Bepalingen