General Data Protection Regulation

GDPR (of ook Algemene Verordening Gegevensbescherming – AVG genoemd) gaat over het beheer en de beveiliging van persoonlijke gegevens van Europese burgers. Als organisatie moeten wij vanaf 25 mei 2018 kunnen aantonen welke persoonsgegevens wij verzamelen, hoe wij deze data gebruiken en hoe wij ze beveiligen.

Op 18 april 2018 waren we in Gent aanwezig op een seminarie, georganiseerd door VSDC (adviesorganisatie voor vzw’s). Op basis van een daar ter beschikking gestelde toolbox zijn we ondertussen aan de slag met deze materie.

Hier volgt later meer info.

GDPR controller: Marc Vermeulen

GDPR officer: Sam Van den Bossche